7 eenvoudige manieren om te beginnen met beleggen met weinig geld

Zelfs het investeren van zeer kleine bedragen kan zeer lonend zijn. Hier zijn 7 manieren waarop u vandaag met weinig geld kunt beginnen met beleggen.

Voor veel mensen verraadt het woord ‘investering’ mannen in pak, die kijken naar de uitwisseling van miljoenen dollars op een aandelenkoers.

Ik ben hier om te zeggen: je hoeft geen Wall Street-wolf te zijn om te beginnen met investeren. Het is oké als je meer een Main Street-muis bent. Zelfs als u maar een paar dollars in reserve heeft, zal uw geld toenemen tegen rente.

De sleutel tot het opbouwen van rijkdom is het ontwikkelen van goede gewoonten, zoals het regelmatig beleggen van geld op maandbasis. Ruil door barista gemaakte cappuccino’s voor koffie thuis en je bespaart al meer dan $ 50 per maand.

Als je wat geld hebt om mee te spelen, kun je beginnen met investeren.
In 2021 kun je een date, een reis of een pizza krijgen door je smartphonescherm te stelen. Investeren is niet anders. Als u uw rekeningen kunt automatiseren, waarom zou u dan niet investeren? Het is net zo eenvoudig.

U kunt uw geld gebruiken tijdens het spelen met een robo-adviseur of een spaarbank. Met de applicatie voor het handelen in aandelen kun je met een beetje geld tegelijk spelen en waardevolle investeringslessen leren.

Net als bij Halloween-kostuums zijn er veel vormen van investeren. Het mag geen eng woord zijn.

Met zoveel opties is investeren voor beginners eenvoudiger en gemakkelijker dan ooit.

U zult snel zien hoe verslavend geldgroei kan zijn.
Hier zijn zeven eenvoudige manieren om er te komen:

1. Probeer de koekjestrommel benadering

Geld besparen en investeren zijn nauw met elkaar verbonden. Om geld te investeren, moet u eerst wat sparen. Het kost veel minder tijd dan u denkt, en u kunt het in zeer kleine stapjes doen.

Als je nooit zuinig bent geweest, begin dan met het betalen van $ 10 per week. Het lijkt misschien niet veel, maar het is meer dan $ 500 per jaar.

Stop eens $ 10 in een envelop, een schoenendoos, een kleine kluis of zelfs de bank van de legendarische eerste bank, de koekjeshouder. Hoewel dit misschien raar klinkt, is het vaak een noodzakelijke eerste stap.

Wen eraan te leven van iets minder dan u verdient en verberg uw spaargeld op een veilige plek.

Het elektronische equivalent van een koektrommel is een online spaarrekening; staat los van uw lopende rekening. Het geld kan binnen twee werkdagen worden opgenomen als je het nodig hebt, maar het is niet gekoppeld aan je creditcard. Als de opslag dan groot genoeg is, kunt u deze eruit halen en naar een aantal daadwerkelijke investeringsactiva verplaatsen.

2. Laat een robo-consulent uw geld voor u investeren

Robo-adviseurs betraden ongeveer tien jaar geleden de beleggingswereld en maken beleggen zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk. Er is geen voorafgaande beleggingservaring vereist, aangezien robo-adviseurs profiteren van alle beleggingstips.

Robo-adviseurs stellen een paar eenvoudige vragen om het doel en de risicotolerantie te bepalen en investeren vervolgens geld in een zeer gediversifieerde, goedkope aandelen- en obligatieportefeuille.

Robo-consultants gebruiken vervolgens algoritmen om hun portefeuille continu in evenwicht te brengen en te optimaliseren voor belastingen.

Er is geen gemakkelijkere manier om langetermijninvesteringen te starten. De meeste robo-consultants vragen slechts $ 500 of minder om te beginnen met beleggen en rekenen zeer bescheiden kosten, afhankelijk van de grootte van uw account. Elk biedt een geautomatiseerd investeringsplan om uw saldo te verhogen.

Als er een keerzijde is voor Robo-consultants, de kosten. Robo-consultants brengen een jaarlijkse vergoeding in rekening die gelijk is aan een klein percentage van uw saldo.

Het branchegemiddelde is ongeveer 0,25%. Dus als u $ 10.000 investeert, betaalt u $ 25 per jaar. Het is niet veel geld, maar het begint te kloppen wanneer u honderdduizenden dollars verzamelt.

Het is belangrijk op te merken dat de vergoedingen die door robo-adviseurs in rekening worden gebracht hoger zijn dan de kosten die in rekening worden gebracht door exchange traded funds (ETF’s) die robo-adviseurs kopen om uw portefeuille op te bouwen.

U kunt voorkomen dat u robo-adviseurskosten moet betalen door uw eigen ETF-portefeuille of beleggingsfondsen te creëren. Voor de overgrote meerderheid van de investeerders is dit echter veel extra werk en verantwoordelijkheid.

3. Begin met beleggen op de aandelenmarkt met weinig geld

Bij beursgenoteerde beleggingen is de toetredingsdrempel vaak de kostprijs. Je hebt geld nodig om geld te verdienen, toch? Niet meer. Het internet heeft het voor consumenten gemakkelijker gemaakt om met heel weinig aanbetalingen aan de slag te gaan.

Dit betekent dat u een paar dollar kunt geven om kennis te maken met de investering voordat u een grotere toezegging doet. Dit is een geweldige manier om te leren beleggen met heel weinig risico.

Tegenwoordig zijn er steeds meer opties geopend die een open deur hebben geopend voor een nieuwe generatie investeerders – waardoor u met maar liefst $ 1 kunt beginnen en geen handelscommissie in rekening kunt brengen.

Voorheen brachten effectenmakelaars meerdere dollars aan commissies in rekening bij het kopen of verkopen van aandelen. Dit maakte het rendabel om te investeren in zelfs maar één aandeel van minder dan honderden of duizenden dollars.

De commissies van $ 0 op de compon waren zelfs zo succesvol dat ze de hele beleggingssector ontwrichtten en alle grote makelaars – van ETrade tot Fidelity – dwongen hun voorbeeld te volgen en handelscommissies weg te gooien.

4. Dompel je teen onder in de vastgoedmarkt

Geloof het of niet, je hebt niet langer veel geld (of zelfs een goede kredietwaardigheid) nodig om in onroerend goed te investeren.

De nieuwe beleggingscategorie, die bekend staat als “financiering van gemeenschapsvastgoed”, stelt u in staat om een ​​fractioneel eigendom van grote commerciële eigendommen te bezitten zonder de verhuurder hoofdpijn te bezorgen.

Door de gemeenschap gefinancierde vastgoedinvesteringen vereisen hogere minimuminvesteringen dan robo-adviseurs (bijv. $ 500 in plaats van $ 5.000).

Het is ook een risicovollere investering omdat het deze hele $ 5.000 in één woning plaatst in plaats van in een gediversifieerde portefeuille van honderden individuele investeringen.

Het hoofd bezit een stuk van een echt fysiek bezit dat niet noodzakelijk correleert met de aandelenmarkt.

Net als bij robo-consultants, brengt investeren in onroerend goed via het financieringsplatform van de gemeenschap kosten met zich mee die u niet zou betalen als u zelf een gebouw zou kopen.

Maar hier liggen de voordelen voor de hand: u deelt de kosten en risico’s met andere investeerders en hebt geen verantwoordelijkheid om het onroerend goed te onderhouden (of zelfs papieren te doen om het te kopen!)

5. Abonneer u op het pensioenplan van uw werkgever

Als uw budget krap is, kan de eenvoudige stap om u in te schrijven voor een 401 (k) of een ander pensioenplan van de werkgever u te boven gaan.

Maar u kunt beginnen met investeren in een door de werkgever gesponsord pensioenplan met zulke kleine bedragen dat u ze niet eens opmerkt.

Dit is een stap die iedereen moet zetten!

Plan bijvoorbeeld om slechts 1% van uw salaris te investeren in een werkgeversplan.

Zo’n kleine bijdrage mis je waarschijnlijk niet eens, maar wat het nog makkelijker maakt, is dat de belastingaftrek die je ervoor krijgt nog kleiner wordt.

Als u zich eenmaal heeft gecommitteerd aan de premie van 1%, kunt u deze elk jaar geleidelijk verhogen. Zo kunt u in het tweede jaar uw premie verhogen tot 2% van uw salaris. In het derde jaar kunt u uw premie verhogen tot 3% van uw salaris, enzovoort.

Als u de verhogingen inroostert met de jaarlijkse loonsverhoging, merkt u de verhoogde premie nog minder. Dus als u een loonsverhoging van 2% krijgt, wordt de verhoging feitelijk verdeeld tussen uw pensioenplan en uw lopende rekening. En als je werkgever de juiste bijdrage levert, wordt de afspraak nog beter.

6. Investeer uw geld in beleggingsfondsen met een lage initiële investering

Beleggingsfondsen zijn beleggingseffecten waarmee u in één transactie in een portefeuille van aandelen en obligaties kunt beleggen, waardoor ze perfect zijn voor nieuwe beleggers.

Het probleem is dat veel investeringsfondsbedrijven een initiële minimuminvestering van tussen $ 500 en $ 5.000 nodig hebben. Als u voor het eerst investeert en weinig geld heeft om te investeren, is het mogelijk dat deze minima niet haalbaar zijn.

Maar sommige beleggingsfondsen zien af ​​van hun rekeningminimum als ze ermee instemmen om automatische investeringen tussen $ 50 en $ 100 per maand te doen.

Automatisch beleggen is een veelvoorkomend kenmerk van onderlinge fondsen en ETF IRA-rekeningen. Het komt minder vaak voor bij belastbare facturen, hoewel het altijd de moeite waard is om te vragen of deze beschikbaar is. De beleggingsfondsen waarvan bekend is dat ze dit doen, zijn Dreyfus, Transamerica en T. Rowe Price.

Een automatische investeringsovereenkomst is vooral handig als u dat kunt doen met loonsparen. U kunt meestal een automatische stortingspositie instellen tijdens de loonadministratie, net als bij door de werkgever gesponsorde pensioenregelingen. Vraag uw personeelsafdeling gewoon hoe u het moet opzetten.

7. Speel veilig met schatkistpapier

Niet veel kleine beleggers beginnen hun beleggingsreis met Amerikaanse staatsobligaties, maar dat doen ze wel.

U zult nooit rijk worden met deze effecten, maar het is een buitengewoon veilige plek om uw geld te parkeren – en in ieder geval wat rente te krijgen – terwijl u bereid bent te investeren in een hoger risico / hoger rendement.

Schatkistpapier, ook wel spaarobligaties genoemd, kan eenvoudig worden gekocht via het Treasury Direct-obligatieportaal van de U.S. Treasury. Hier kunt u Amerikaanse staatsobligaties met een vaste rente kopen met een looptijd tussen 30 en 30 jaar ter waarde van $ 100.

U kunt Treasury Direct ook gebruiken om door inflatie beschermde Treasury-effecten of TIPS te kopen. Ze betalen niet alleen rente, maar voeren ook periodiek kapitaalaanpassingen uit om rekening te houden met de inflatie, op basis van veranderingen in de consumentenprijsindex.

En net als bij onderlinge fondsen, kunt u ervoor zorgen dat uw Treasury Direct-rekening wordt gefinancierd met loonsparen.

Helaas komt de rente op staatsobligaties al enige tijd dichter bij de 0%, en hun slechte prestatie is nog niet voorbij. Zo worden schatkisten meestal gebruikt om contanten te behouden in plaats van als een manier om geld te laten groeien.

Overzicht
Er zijn tal van manieren om een ​​beetje geld te investeren, met veel online en applicatie-gebaseerde platforms die het gemakkelijker dan ooit maken. Het enige dat u hoeft te doen, is ergens beginnen. Als je dit doet, zal het na verloop van tijd gemakkelijker worden en zul je er in de toekomst van gaan houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *