Verdien in 2021 geld met de Google Play Store

In dit artikel wordt kort uitgelegd hoe u geld kunt verdienen met de Google Play Store. Tegenwoordig worden mobiele applicaties in bijna elke branche gebruikt. Er zijn veel manieren waarop bedrijven geld kunnen verdienen met mobiele apps.

Als een app populair is en hoog scoort in app-winkels, verdient u veel meer geld. Dit komt voornamelijk door hogere advertentie-inkomsten en in-app-verkopen.

We kunnen gemakkelijk stellen dat de Google Play Store tegenwoordig het toonaangevende applicatieplatform is. Het groeit! Elke dag komen er nieuwe gebruikers bij in de wereld van Android. Android-gebruikers zijn bijna drie keer zo groot als het aantal iOS-gebruikers.

In de Play Store kunt u uw apps veilig downloaden. Nu weet ik zeker dat u wilt weten hoe u geld kunt verdienen met de Google Play Store. Zo’n bron is te mooi om te negeren. Laten we de onderstaande inkomstenmogelijkheden eens bekijken!

1. Verkoop uw app in de Google Play Store.

De meest directe manier om geld te verdienen met de Google Play Store, is door uw app te verkopen, en dat is zeker. Hoewel u wilt dat gebruikers uw betaalde app verkiezen boven gratis alternatieven, moet u een veel betere service bieden dan deze.

Als u gebruikers overhaalt om de voorkeur te geven aan de betaalde app, heeft u de meest directe manier gevonden om geld te verdienen met uw app. Het is echter niet altijd eenvoudig om met betaalde applicaties te slagen.

U moet zich richten op een zeer specifieke niche en daar de beste oplossing bieden. Als u een heel specifiek probleem voor uw doelgroep niet kunt oplossen en uw best doet zoals anderen het proberen, zullen gebruikers waarschijnlijk niet voor uw app kiezen.

Het is ook goed om te weten dat iOS-gebruikers eerder betaalde apps kopen dan Android-gebruikers.

2. Verdien geld met in-app-aankopen

In-app-aankopen zijn een van de meest voorkomende manieren om geld te verdienen met de app. Ze worden het meest gebruikt in games en andere entertainmenttoepassingen.

Het aanbieden van items zoals speelgeld, nieuwe personages, personagekleding, enz. Kan voor gebruikers heel wenselijk zijn om voor te betalen. Op deze manier kunt u uw app gratis downloaden en ervan genieten, maar er toch geld mee verdienen.

Als de app geen game is, kun je deze optie toch volgen. U kunt bijvoorbeeld gratis basisfuncties aanbieden, maar u kunt bepaalde diensten “premium” maken en gebruikers deze laten kopen.

Houd er echter rekening mee dat veel gebruikers de afgelopen jaren een hekel hebben gehad aan in-app-verkopen en microtransacties.

In het bijzonder spellen met zwaarbetaalde items worden aangeduid als “betalen om te winnen” en kunnen door sommige gebruikers worden vermeden. Vind hier de juiste balans.

3. Verdien geld met in-app-advertenties

Uit enquêtes blijkt dat 49 procent van de mobiele apps in-app-advertenties bevat. Waar voorheen advertentie-inkomsten enigszins verschilden van in-app-aankopen, wordt het verschil elk jaar kleiner.

Met deze optie kunt u uw aanvraag ook gratis bij gebruikers indienen. Daarom kunt u veel meer gebruikers ertoe brengen de app te downloaden en uit te proberen.

In tegenstelling tot in-app-aankopen hoeven gebruikers niets te betalen om van uw app te genieten. Als u in de beschrijving van de app gewoon ‘geen in-app-aankopen’ zegt, hebben meerdere gebruikers toegang tot de app-download. Hoewel ze elkaar helemaal niet uitsluiten.

U kunt in-app-verkopen en advertenties gebruiken om nog meer geld te verdienen met uw app. Hoewel dit ook een delicaat evenwicht vereist. Als u zowel advertenties als aankopen op een uitgelichte manier weergeeft, kunnen ze voor gebruikers “te in uw gezicht” overkomen.

Je loopt een fijne lijn als je beide opties samen wilt gebruiken. Een ander aspect waarmee u rekening moet houden, is dat moderatie de sleutel is tot succes met mobiele advertenties.

Maak niet om de paar minuten grote advertenties. Dit degradeert gebruikers van wat ze proberen te doen en heeft een zeer negatieve invloed op de gebruikerservaring.

Een manier om gebruikers aan te moedigen om met plezier advertenties te consumeren, is door een beloning te geven voor het bekijken van promotievideo’s. U kunt tegoeden, kortingsbonnen of game-items aanbieden om advertenties te bekijken. Ze kiezen ervoor om de advertenties uit eigen vrije wil te bekijken en voelen zich daarom beloond.

4. Verdien geld met sponsoring

Als u voor uw aanvraag een sponsorovereenkomst aangaat, kunnen de voordelen talrijk zijn. Ten eerste kan een bekende sponsor helpen bij het publiceren van uw aanvraag.

Een goede sponsorovereenkomst kan dan een aantal plannings-, ontwikkelings- en marketingkosten dekken, waardoor uw inkomsten toenemen. U kunt een wedstrijd starten met een of meer sponsors van uw app om voor de startlijn geld te verdienen via de Google Play Store!

5. Geldgeneratie met een abonneesysteem

Als de app geschikt is voor een abonnementsmodel, kan het je ook helpen geld te verdienen. Als de app fitnessroutines bevat, kunt u meer specifieke trainingen aanbieden aan uw geabonneerde gebruikers.

Of, als u video of muziek streamt, kunnen abonnees een betere kwaliteit of meer afspeellijsten krijgen. Door inhoud in uw applicatie te maken en te delen, kunt u abonnees eerder toegang geven tot nieuwe inhoud dan gratis gebruikers.

Ten slotte kan de app tegen een kleine vergoeding promoties, kortingsbonnen of kortingen aanbieden aan zijn abonnees. Zijn inkomen zou parallel zijn aan het aantal abonnees en dus voorspelbaar.

Deze mogelijkheid wordt dus gescheiden van in-app-aankopen en advertentie-inkomsten, die onvoorspelbaarder kunnen zijn.

samengevat
De wereld van mobiele applicaties groeit en vernieuwt elke dag. Deze methoden verdienen echter nog steeds op de primaire manier geld aan de Google Play Store.

U kunt een of meer combinaties hiervan kiezen. U moet echter kiezen op basis van het type en de kenmerken van de applicatie.

Een ander aspect om in gedachten te houden is dat betaalde apps moeilijk te promoten zijn in de Google Play Store. Om niet te zeggen dat het onmogelijk is. Zeker niet. Met gratis of freemium-applicaties is de kans echter veel groter dat gebruikers uw applicatie downloaden.

Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om geld te verdienen met gratis apps. Pas op dat u het niet overdrijft met advertenties en in-app-aankopen.

Anders kan het vervelend worden en kunt u uw gebruikers verliezen. Houd er rekening mee dat u zoveel mogelijk actieve gebruikers nodig heeft om geld te verdienen met gratis apps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *